Wat is de JDRF One Walk?

De JDRF One Walk is een evenement dat draait om één doel: stappen zetten voor een wereld zonder type 1 diabetes!

Deze stappen worden op meerdere momenten gezet:

  • In de aanloop naar de JDRF One Walk op 15 juni 2019 doet iedereen zijn best om een steentje bij te dragen aan het onderzoek om type 1 diabetes(T1D) de wereld uit te helpen.
    Men vraagt bij vrienden om donaties, zet eigen sponsoracties op en/of doneert zelf een bijdrage.
    Op deze manier kan er extra onderzoek gefinancierd worden en zijn we sneller op de plek waar we stappen voor zetten: Type géén!

  • Op de JDRF One Walk zelf komt iedereen die heeft bijgedragen of nog wil bijdragen samen. In een prachtige setting met een fantastische sfeer is er van alles te doen tijdens het middag programma. Dit duurt grofweg van 12.00 tot 16.30 uur. Hoogtepunt van deze middag is natuurlijk de wandeling, waarin we nogmaals de symbolische stappen op weg van type één naar type géén zetten.

Historie JDRF One Walk - Internationaal
De eerste JDRF One Walk ooit is in 1992 in de VS gehouden. Meerdere gezinnen waarin iemand (meestal een kind) T1D had besloten de krachten te verzamelen en een wandeling te organiseren om zo geld op te halen voor onderzoek.

Na verloop van tijd werd dit concept steeds verder en verder opgepakt en uitgewerkt. Momenteel worden er wereldwijd bijna 300 JDRF One Walks gelopen door ruim 900.000 mensen en worden er miljoenen opgehaald voor onderzoek.

De impact van de JDRF One Walk op het wereldwijde T1D onderzoek is dus enorm. En het begint allemaal met de kleine stap van een aanmelding en de kleine stap van een donatie.

Historie JDRF One Walk - Nederland
In Nederland werd de eerste JDRF One Walk in 2012 (precies 20 jaar na de eerste wereldwijd) in Lisse georganiseerd. JDRF Nederland bestond nog maar net en toch waren er ruim 100 mensen die bijna € 30.000 ophaalden.

Inmiddels is de JDRF One Walk ook in Nederland een jaarlijks vast evenement geworden. In totaal is hiermee de afgelopen jaren maar liefst € 865.000,- opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek t.b.v. type 1 diabetes.