Evenementinformatie

We zien je graag op zaterdag 11 juni 2022 bij de JDRF One Walk in Radio Kootwijk. Met een interactief programma vanuit de Theaterloods én drie interessante wandelingen over de Veluwe. Wil jij meer weten over de wetenschapspresentaties, de Kids-activiteiten, de informatieve kraampjesmarkt en de wandelingen? Hieronder vind je het uitgebreide programma. 

JDRF One Walk (1,5 KM) + wetenschapsprogramma: 

Deze traditionele One Walk start met een gezellig programma vanuit de Theaterloods in Radio Kootwijk. Je kan anderen met type 1 diabetes ontmoeten, in gesprek met wetenschappers en een rondje doen over onze informatieve kraampjesmarkt. Voor kinderen en jongeren hebben we een speciaal programma. Vast onderdeel is natuurlijk de symbolische wandeling van type één, naar type géén. 

Tijdsschema: 

13:00 uur Inloop: kijk rustig rond in de Theaterloods, loop langs over onze informatieve kraampjesmarkt (meer informatie hieronder) en maak kennis met andere aanwezigen tijdens de JDRF One Walk. 

13:30 uur Opening 

14:00 uur Wetenschapspresentaties en jongerenworkshop 

  • Presentatie prof. dr. Bart Roep: een presentatie die gaat over hoe wetenschappers type 1 diabetes willen stoppen. Bart Roep deelt de laatste wetenschappelijke inzichten in het ontstaan van de ziekte, mogelijke oplossingen en waarom er verschillende behandelingen voor verschillende groepen mensen met type 1 diabetes nodig zijn. 
  • Presentatie prof. dr. Henk-Jan Aanstoot: een presentatie over het biomarkeronderzoek waar Henk-Jan Aanstoot aan werkt. De afgelopen jaren hebben wetenschappers een schat aan gegevens van mensen met type 1 diabetes verzameld. Wat zijn de resultaten uit de eerste analyses van al deze informatie? 
  • Jongerenworkshop: dr. Maartje de Wit en dr. Giesje Nefs doen onderzoek naar de psychische impact van type 1 diabetes. Tijdens de presentaties van Bart Roep en Henk-Jan Aanstoot gaan zij speciaal met jongeren (12-25 jaar) in gesprek over de vraag: hoe kunnen we het leven met type 1 diabetes beter maken? Het wordt een interessante workshop, waarin het mentaal welzijn centraal staat. 

15:00 uur Q&A met alle wetenschappers: heb jij een vraag aan een van onze wetenschappers? Stel hem tijdens het vragenmoment tijdens de JDRF One Walk. Dit is dé uitgelezen kans om die prangende vraag direct aan de wetenschappelijk onderzoekers voor te leggen. 

15:30 uur Inspirerend optreden: Het Waardenkabinet - Een muzikaal en theatraal intermezzo door TheaterMakers Radio Kootwijk.

Het Waardenkabinet
Een muzikaal en theatraal intermezzo door TheaterMakers Radio Kootwijk.
Walter Supèr gaat samen met zangeres Mirjam Vriend en pianist Bas Bons op zoek naar wat werkelijk van waarde is in werk, leven en liefde. Een inspirerende voorstelling met korte overdenkingen en liedjes speciaal geselecteerd voor deze dag. Een programma om door geraakt te worden en bij jezelf af te vragen; wat is voor mij eigenlijk werkelijk van waarde?

16:00 uur Onze traditionele One Walk: tijd om letterlijk stappen te zetten naar een wereld zonder type 1 diabetes. We lopen 1,5 kilometer over de Veluwe, met iedereen met type 1 diabetes, alle betrokkenen en uiteraard lopen de aanwezige wetenschappers ook mee. Een symbolische wandeling in het teken van elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. 

17:00 uur Afsluiting: aan het eind van de dag maken we natuurlijk bekend hoeveel geld we met elkaar hebben bijeengebracht voor meer wetenschappelijk onderzoek. Dat wordt ongetwijfeld een feestje, zeker met het afsluitend optreden van kinderen die tijdens de One Walk hebben meegedaan met het speciale Kids-programma (meer informatie hieronder). 

Informatieve kraampjesmarkt: 

Tijdens de JDRF One Walk heb je alle tijd voor een rondje over onze informatiemarkt. Hier loop je langs kraampjes van fabrikanten en leveranciers. Zij kunnen je alles vertellen over insulinepompen, glucosesensoren en andere diabeteshulpmiddelen. Met een snel rondje ben je op de hoogte van de laatste opties op het gebied van diabeteszorg. Aanwezig op de informatiemarkt zijn: Abbott, Bosman, Dexcom, Insulet, Medtronic, My Life Diabetes Care, Roche, Van Heek en VitalAire. 

Kids-programma: 

Een middag vol wetenschap, dat is voor jonge kinderen niet perfect. Dat snappen wij ook en daarom hebben we voor kinderen tussen de 4-12 jaar een leuk Kids-programma. Een theaterdocent van de Theaterloods gaat gezellig aan de slag met jouw kinderen, zodat jij ongestoord kunt luisteren naar onze wetenschappers en de laatste ontwikkelingen in het diabetesveld. Tijdens de One Walk kunnen kinderen die dat willen uiteraard even uit het Kids-programma stappen, want samen lopen is natuurlijk het leukst! Ook kunnen de kinderen zich laten schminken op de informatiemarkt. 

JDRF Walk Challenge (12,5 KM): 

Gek op wandelen? Dan is de JDRF Walk Challenge van 12,5 km perfect voor jou. Deze wandeling start bij de Schaapskooi Hoog Buurlo en onderweg kom je langs het One Walk-terrein. Hier kun je even pauze houden, anderen met type 1 diabetes ontmoeten en een rondje doen over de informatieve kraampjesmarkt. 

Tijdsschema: 

Om 12.00 uur is de aftrap van de wandeling van 12,5 kilometer. Deze wandeling start bij de Schaapskooi Hoog Buurlo. Daar word je door ons ontvangen en we zwaaien je met heel veel liefde uit. De route van de wandeling krijg je van ons, zodat je snel zelf op pad kan. Tijdens de mooie wandeling over de Veluwe kom je ook langs het One Walk-terrein. Hier kun je even uitrusten en een rondje lopen over onze informatieve kraampjesmarkt (meer informatie hieronder). 

Naar verwachting doe je ongeveer drie tot vier uur over de wandeling. 

Informatieve kraampjesmarkt: 

Even vertragen en meer horen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diabetes. Dat kan op de informatiemarkt. Hier loop je langs kraampjes van fabrikanten en leveranciers. Zij kunnen je alles vertellen over insulinepompen, glucosesensoren en andere diabeteshulpmiddelen. Met een snel rondje ben je op de hoogte van de laatste opties op het gebied van diabeteszorg. Aanwezig op de informatiemarkt zijn: Abbott, Bosman, Dexcom, Insulet, Medtronic, My Life Diabetes Care, Roche, Van Heek en VitalAire. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken op de informatiemarkt. 

JDRF ‘One’ Wandeling (25 KM): 

De uitdagende ‘One’ Wandeling in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation start vanaf het One Walk-terrein. Daar begin je als groep gelijk aan de 25 kilometer-wandeling. De route brengt je naar Sportcentrum Papendal in Arnhem, waar je landt op het ONE Festival óf teruggebracht wordt naar Radio Kootwijk. 

Tijdsschema: 

De langste afstand trappen we als allereerste af op zaterdag 11 juni. Om 10.00 uur mag jij samen van start met de andere wandelaars van onze ‘One’ Wandeling en met deskundigen op het gebied van diabetes en sport. Onderweg kunnen jullie in gesprek over type 1 diabetes en bewegen. We zwaaien je uit vanaf de Buitenplaats bij de Theaterloods in Radio Kootwijk. 

Vanaf daar loop je met de groep wandelaars naar Sportcentrum Papendal in Arnhem. Daar land je op het ONE Festival van de Bas van de Goor Foundation. Naar verwachting arriveren jullie gezamenlijk tegen 17.00 uur. Leuk detail: Bas van de Goor loopt zelf de laatste kilometers mee!  

Pendelbus: 

Blijf je op het ONE Festival? Dan zorgen wij dat je zware spullen van Radio Kootwijk terechtkomen op Papendal. Loop je wel mee met deze interessante wandeling, maar wil je daarna naar huis? Met een pendelbusje brengen wij je terug naar Radio Kootwijk, zodat je vanaf daar zelf (met de auto) naar huis kan.