Over JDRF

 

 
JDRF is een organisatie met een missie: type 1 diabetes de wereld uit helpen. Van type één naar type geen!

JDRF is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met type 1 diabetes (T1D). Sindsdien zijn er in Canada, Australië, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Israël, en sinds 2010, Nederland onafhankelijke stichtingen opgericht. Deze nauw samenwerkende stichtingen zijn inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot dé leidende charitatieve organisatie op het gebied van T1D die tot nu toe onderzoek met betrekking tot genezing, behandeling en preventie van deze aandoening heeft gefinancierd in zo’n 27 landen. Hiermee is bijgedragen aan nagenoeg alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van T1D.

In alle activiteiten van JDRF staan de belangen van mensen met type 1 diabetes centraal. We gaan over de hele wereld partnerschappen aan met universiteiten, farmaceutische bedrijven, overheden, toezichthouders en verzekeraars om de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelmethoden te stimuleren, deze naar de markt te brengen én vergoed te krijgen. Daarbij leggen we de nadruk op de financiering van onderzoek en ontwikkeling met de grootste potentie om te zorgen voor een robuuste pijplijn vol innovatie.

Wereldwijd is JDRF de enige organisatie met een daadkrachtig en realistisch plan voor de genezing en preventie van T1D, tot dat moment zetten we ons in voor nieuwe behandelmethoden die de kwaliteit van leven van mensen met T1D nu structureel verbeteren.
 
 
 

Meer weten over JDRF? Neem contact met ons op!

 

E-mail: info@jdrf.nl