Tips voor sponsoracties

Een wereld zonder type 1 diabetes, wie droomt daar niet van?

Jij kan ons helpen om deze droom uit te laten komen door een sponsoractie op te zetten. Je zal snel merken dat je omgeving die droom deelt en je graag wil steunen. 

Vragen
Je omgeving wil je graag helpen om van type één type géén te maken. Gewoon vragen om een bijdrage is daarom heel effectief. Houdt de volgende 5 zaken in de gaten en het kan bijna niet meer fout gaan

  1. Zorg voor een goed ingerichte jdrfwalk.nl sponsorpagina (klik voor een voorbeeld)
  2. Zorg voor een beknopte, motiverende oproep (klik voor een voorbeeld) met daarin een duidelijke link naar je sponsorpagina
  3. Deel deze oproep op zoveel mogelijk manieren 'online': Facebook, Twitter, LinkedIn, Email, Whatsapp
  4. Maar vergeet ook je persoonlijke contacten niet! Heb het er over met vrienden, familie, kennissen en collega's
  5. Herhaal! Schrijf af en toe een update en stuur mensen een reminder

Een online activiteit organiseren
Heb je geen zin om 'gewoon' te vragen of heb je dat al te vaak gedaan? En wil je liever iets terug doen voor je donateurs? Organiseer dan iets leuks!
In de voorgaande jaren zijn al een heleboel mensen je voorgegaan door iets te organiseren, bijvoorbeeld

  • Online Loterij/Bingo/Prijsvraag: probeer prijzen gesponsord te krijgen en verkoop loten/bingo/prijsvraag formulieren (let wel op eventuele vergunningen als je het groots aanpakt)
  • Online pubquiz: maak een pubquiz voor je vrienden, vraag een bijdrage te doneren aan JDRF voor deelname aan de pubquiz
  • Online kookworkshops: leer mensen hoe ze de beste appeltaart kunnen bakken en vraag om een kleine bijdrage

Sponsorlogo's op sponsorpagina en teamkleding
Op je actiepagina kan je bedrijfslogo's toevoegen van bedrijven die jou sponsoren, en als je teamkleding hebt kan je ook daar het logo van een bedrijf vermelden. Dat uiteraard in ruil voor een mooie bijdrage voor een wereld zonder type 1 diabetes.

Online veiling
Misschien heb je geen rommel in de aanbieding, maar juist iets fantastisch dat je per opbod kan veilen: een wedstrijdshirt van Kevin Strootman, concertkaarten voor One Direction, een ritje in een sportwagen, verblijf in je vakantiehuis - je kunt het zo gek niet bedenken!

Werkgever
Veel werkgevers hebben speciale potjes voor goede doelen. Vraag daar eens naar bijvoorbeeld bij de afdeling personeelszaken.

Rotary
De Rotary is een zogenaamde 'serviceclub' (zoals ook de Lions Club, Kiwanis en enkele anderen). Leden van zo'n club dragen bij aan een betere wereld door fysiek te helpen en/of bij te dragen met donaties. In het verleden hebben JDRF Walk deelnemers al succesvol een beroep kunnen doen op de Rotary in hun gemeente. Zoek eens contact met een bestuurslid van de plaatselijke serviceclub en vertel hem/haar jou verhaal, wie weet kunnen ze iets betekenen. 

Geloofsgemeenschappen
Ben je lid van een geloofsgemeenschap zoals kerk of moskee? In veel gevallen zetten zij zich ook in voor leden van hun gemeenschap. Het kan dus ook nooit kwaad om ook hier je verhaal te doen en te kijken of er iets mogelijk is. 

Benut je netwerk!
Misschien heb jij geen werkgever waar je om een donatie kan vragen, heb jij niets om te veilen, niets om op een rommelmarkt te verkopen en ben je niet lid van een geloofsgemeenschap... Maar misschien heeft iemand in je netwerk dat wel! Het belangrijkste is dat je durft te vragen.

Heb jij een ander idee dat nog niet in deze lijst vermeld staat? 
Laat het ons weten!

JDRF Nederland

info@jdrf.nl