Type 1 diabetes onderzoek

 

Type 1 diabetes onderzoek

 

JDRF financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar het genezen, voorkomen en behandelen van type 1 diabetes (T1D). JDRF  is de enige organisatie in de wereld met een daadkrachtig en realistisch plan voor nieuwe behandelmethoden die het leven van mensen met type 1 diabetes structureel verbeteren en uiteindelijk voor een wereld zonder T1D. 

 

Van type één naar type géén

JDRF initieert en stimuleert onderzoek, ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en technologieën (veiliger, minder bijwerkingen en minder complicaties) en zorgt ervoor dat deze zo snel mogelijk beschikbaar komen voor mensen met T1D. Het uiteindelijke doel is een wereld zonder T1D. Met de resultaten van vandaag werkt JDRF aan de oplossingen voor morgen.

JDRF investeert in elke fase van het proces om betere behandelmethoden en nieuwe technologieën zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor mensen met T1D.

 

5 Oplossingspaden


JDRF richt zich op 5 oplossingspaden:


Onderzoek in Nederland?


In Nederland zijn verschillende door JDRF gefinancierde onderzoekers actief om een wereld zonder type 1 diabetes gerealiseerd te krijgen. In onderstaande video's vertellen dr. Henk-Jan Aanstoot en Prof. dr. Bart Roep over hun onderzoek: