Tips voor media-aandacht

Vind jij ook dat er te weinig aandacht is voor type 1 diabetes?

Vind jij ook dat mensen het verschil tussen type 1 en 2 niet goed begrijpen?

Vind jij ook dat JDRF bekender moet worden in Nederland?

Probeer dan met jouw sponsoractie in de media te komen!

 

Lokale (internet)kranten
In de voorgaande jaren hebben al heel wat teams de lokale media gehaald. Acties verschenen in regionale kranten, op de radio en zelfs op lokale TV-zenders. Hoe hebben zij dit gedaan? 

  1. Schrijf eerst voor jezelf op waarom je meedoet aan de JDRF One Walk en waarom vind je het belangrijk dat type 1 diabetes de wereld uit gaat. Denk ook goed na waarom je het belangrijk vindt dat jouw lokale krant, radio of tv-zender hier aandacht aan besteedt. Verwerk dit vervolgens tot een artikel met een krachtige titel en inspirerende inhoud.
  2. Stuur een email aan de redactie van jouw lokale krant (deze adressen zijn vaak online te vinden) of meld het artikel online aan (bijvoorbeeld bij de Dichtbij kranten werkt dat zo)
  3. Bel de krant, radio of TV-zender nog eens na
  4. Mocht het niet lukken, ons motto is: niet geschoten altijd mis. Misschien lukt het de volgende keer wel.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van je email of het benaderen van de media? Laat het ons dan weten! 

Radio-zenders
Veel radio-zenders hebben momenten waarop je in kan bellen om een boodschap kwijt te kunnen of in te spreken.
Bijvoorbeeld tijdens 'De Staat van Stasse' tussen 20.00 en 22.00 uur kan men bellen om 'jouw dag' te bespreken. Kijk op http://destaatvanstasse.kro.nl/ om te zien hoe het werkt. 

Ook lokale radiozenders zitten ze te wachten op dit soort verhalen, schroom dan ook niet deze radiozenders eens te benaderen.

TV-zenders
Voor TV-zenders geldt hetzelfde als bovenstaande. Vooral lokale tv zenders zijn vaak erg geïnteresseerd in jouw verhaal, al helemaal als je in de buurt een spectaculaire actie houdt om geld op te halen.

Neem gewoon eens contact met ze op!

Ziekenhuizen
Probeer bij je ziekenhuis aandacht te vragen voor de JDRF One Walk. Je kan bijvoorbeeld vragen of je flyers en posters in de wachtkamer van je internist, diabetesverpleegkundige of kinderarts mag achterlaten. Je kunt ook vragen of ze zelf een team willen starten voor de JDRF One Walk.

Werkgevers, sportverenigingen, scholen en andere clubs en verenigingen
Heeft jouw werkgever een personeelsblad? Of zit je bij een sportvereniging met een clubblad? Of heeft je school of opleiding een magazine? Daar zou je ook heel goed om aandacht kunnen vragen voor jouw deelname aan de JDRF One Walk en type 1 diabetes. Proberen kan natuurlijk altijd!

 

Heb je hulp nodig? Laat het ons dan weten! 

JDRF Nederland
+31 30 662 82 60

walk@jdrf.nl