Over JDRF

JDRF is een organisatie met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen. Van Type één naar Type géén!

JDRF is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met Type 1 Diabetes (T1D). De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot dé leidende charitatieve T1D-organisatie en heeft tot nu toe T1D-onderzoek gefinancierd in zo’n 27 landen. Hiermee heeft de organisatie bijgedragen aan nagenoeg alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van deze ziekte. Sinds eind 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging. 

JDRF is de enige organisatie in de wereld met een daadkrachtig en realistisch plan voor nieuwe behandelmethoden die het leven van mensen met T1D structureel verbeteren en uiteindelijk voor een wereld zonder T1D. 

JDRF is compleet gericht op het vinden van een oplossing voor T1D. Dit betekent dat we de belangen van mensen met T1D centraal zetten in al onze activiteiten. We gaan partnerschappen aan met universiteiten, de biopharmaceutische industrie, overheden, toezichthouders en verzekeraars om de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelmethoden te stimuleren, deze naar de markt te brengen én vergoed te krijgen. We leggen daarbij nadruk op de financiering van onderzoek en ontwikkeling met het grootste potentieel om zeker te zijn van een robuuste pijplijn aan innovatie.
 
 
 

Meer weten over JDRF? Neem contact met ons op!

 

E-mail: info@jdrf.nl