Evenementinformatie

LET OP

Voor zaterdag 10 juni wordt warm weer voorspeld.
Houd hier met je kledingkeuze rekening mee & neem zonnebrand, voldoende water en eventueel een pet of zonnehoed mee. 

 

We zien je graag op zaterdag 10 juni 2023 bij de JDRF One Walk op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere voor een bruisende festivalmiddag voor jong en oud in het teken van type 1 diabetes.

Onderstaand vind je het programma, een overzicht van de festivalactiviteiten en wat aandachtspunten voor de dag zelf.

Als je het handig vindt het gedetailleerde programma op de dag zelf bij de hand te hebben download dit dan hier als pdf.
Ook de plattegrond van het festivalterrein is als pdf te downloaden


Programma

12.00 uur   Ontvangst festivaldeelnemers

12.15 uur 


Officiële opening van de JDRF One Walk 2023
door René Hauser, presentator One Walk,
en Diederik Veldkamp, directeur JDRF Nederland
12.30 uur 

Start Festival vol kennis, inspiratie en ontmoetingen
zie hieronder voor alle festivalactiviteiten 

15.30 uur 

Warming-up voor de One Walk
samen met leefstijlcoach Noortje Voorhuis
15.45 uur

Start One Walk
wandeling van 1,5 km door de natuur van Stadslandgoed de Kemphaan
16.15 uur Feestelijke finish One Walk
16.30 uur

Slotprogramma
met bekendmaking opgehaald sponsorbedrag en uitreiking cheque
17.00 uur

Afsluiting JDRF One Walk 2023

Ons programma wordt met passende muziek omlijst door The Troubles en je kunt voor een hapje en drankje terecht bij de catering op het festivalterrein. Even uitpuffen of wat eten? Dat kan aan een van de picknicktafels die verspreid over het terrein staan.

Festival vol kennis, inspiratie en ontmoetingen

De JDRF One Walk wordt een bruisende festivalmiddag bomvol toffe activiteiten voor jong en oud. Hieronder vind je wat wij voor jou in petto hebben:

Sportieve activiteiten

Pingpongen aan een ronde(!) tafel, boogschieten, klimmen in een touwparcours en samen de One Walk van type één naar type géén wandelen (1,5 km): het kan allemaal tijdens de JDRF One Walk. Ook organiseren we diverse sportclinics:

 

 

Anne Fleur Slagt heeft type 1 diabetes en is topsporter. Kick je in het zweet tijdens een clinic kickboksen! Voorwaarde voor deelname is dat je 13 jaar of ouder bent.
De clinic vindt plaats van 12.30-14.00 uur. Omdat het aantal deelnemers beperkt is, is inschrijving voor deze clinic verplicht. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar info@jdrf.nl onder vermelding van "Inschrijving kickboksclinic 10 juni 2023". Geef ons je voor- en achternaam én leeftijd door.

 

 

 

Noortje Voorhuis zet je aan het werk tijdens een sportieve clinic fitness. Ze heeft zelf type 1 diabetes en als leefstijlcoach deelt ze op Instagram tips & tricks over sporten met diabetes.
Noortje geeft twee fitnessclinics die geschikt zijn voor alle leeftijden en waarvoor je je niet hoeft in te schrijven.

 

 

 

De Berendokter

Voor de jongste deelnemers komt de Berendokter naar Almere. Alle kinderen mogen langskomen bij deze vriendelijke dokter om hun Rufus de Beer of andere knuffel beter te
laten maken.

Abe de Verteller

Of je nu jong of oud bent: als je komt luisteren naar de fantasievolle verhalen van Abe de Verteller voert hij je mee naar andere tijden en werelden!

Airbrush, schminken, knutselen en Happy Stones

Laat onze kunstenaars je gezicht schminken of een airbrush-kunstwerk maken op je arm of been. Bouw een vogelnestkastje en fleur ons festival op met je eigen Happy Stones. 
 
 
 
 

Ontmoetingen

Tijdens informele vraag-en-antwoordsessies kun je met de volgende wetenschappers op het gebied van type 1 diabetes in gesprek: dr. Henk-Jan Aanstoot, dr. Conny Gysemans, prof. dr. Bart Roep en dr. Maartje De Wit.

Zo zal dr. Maartje de Wit onder andere vertellen over het onderzoek dat zij doet naar het lichaamsbeeld van jonge vrouwen met type 1 diabetes (meer informatie).
Het thema van de sessie van dr. Conny Gysemans is immuuntherapie om het ziekteproces bij diagnose type 1 om te keren.

 

Ook kun je in gesprek met ervaringsdeskundigen dr. Per Winterdijk, kickbokser Anne Fleur Slagt en onze jongerenambassadeur Fae de Wilde over wat leven met type 1 diabetes betekent. Zij zullen je ook over hún ervaringen vertellen.

En natuurlijk is er tijdens de JDRF One Walk volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Mensen met en zonder type 1 diabetes kunnen op het festivalterrein uitgebreid met elkaar in gesprek over het dagelijks leven met type 1 diabetes en alles wat daarbij hoort.

Expositie

Onze expositie Type 1 diabetes de wereld uit mag op 10 juni niet ontbreken. Daarin wordt verteld wat het betekent om te leven met type 1 diabetes. Welke keuzes moet je op een dag maken als je type 1 diabetes hebt? Ook komt de wetenschap in de expositie aan bod: wat doen onderzoekers om type 1 diabetes te genezen, te voorkomen en beter te behandelen?

Informatiemarkt

En natuurlijk is er onze informatiemarkt: daar vind je bedrijven die je graag meer vertellen over verschillende diabeteshulpmiddelen.

 

Graag vragen we je aandacht voor het volgende:

  • Deelname aan de JDRF One Walk is gratis.
  • Parkeren is gratis.
  • De hapjes en drankjes van de catering zijn voor eigen rekening (alleen PIN-betaling).
  • Het festivalterrein is rolstoeltoegankelijk en bevindt zich op een grasveld. De One Walk gaat over bospaden.
  • Op het festivalterrein geldt een rookverbod.
  • Honden worden op het festivalterrein niet toegelaten; hulphonden zijn uiteraard wel welkom.
  • Deelname aan de activiteiten is voor eigen risico.
  • Houd bij kleding- en schoenkeuze rekening met het weer;
    het festivalterrein bevindt zich in de open lucht op een grasveld en kan dus bij nat weer modderig worden; bij warm weer is een hoofddeksel (en zonnebrand!) een aanrader.

Onder ‘locatie’ vind je hoe je ons festival kunt bereiken.