Break Out Sessies

De Break Out Sessies dienen ervoor om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen over obstakels, uitdagingen en allerlei andere dingen waar je tegen aan loopt als je zelf Type 1 hebt of als je een ouder bent van iemand met Type 1. We hopen dat jullie met elkaar tot nieuwe inzichten kunnen komen, elkaar kunnen steunen en van elkaar kunnen leren.

De Sessies worden geleid door (ervarings-)deskundigen met hun eigen expertise.

  

Martijn Verschoor 

Martijn Verschoor is een Nederlands voormalig wielrenner die in 2017 zijn carrière afsloot bij Team Novo Nordisk. Martijn heeft sinds zijn 13e diabetes en hij heeft dit lang gecombineerd met een leven als professionele wielrenner. Uit naam van Zkope begeleidt hij twee Break Out Sessies over Type 1 en Sport. 

 

 


Margot en Tom Huigen
  

Margot en Tom hebben 3 kinderen. Hun middelste zoontje, Roef, kreeg bijna een jaar geleden de diagnose Type 1 Diabetes. Roef was toen net één jaar. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee, want Roef kan zelf nog niet praten en kan dus ook niet aangeven wanneer hij een hypo of hyper heeft. Hoe pakken zij het aan en hoe doen jullie dat? 

 

 

  

 

 

Simran Pritamani

Simran is 21 jaar en heeft sinds haar 15e Type 1 Diabetes. Ze is 3 jaar geleden vanuit Suriname verhuisd naar Nederland om haar studie richting Farmaceutische Wetenschappen voor te zetten aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

In de Break Out Sessie van Simran gaat ze het hebben over de struggles die ze dagelijks tegen kwam als puber/jongvolwassene en hoe ze daarmee om is gegaan. Ze hoort ook graag hoe anderen dat doen. Ze vindt het fijn om andere met Type 1 te helpen, ondersteunen en om ook weer van anderen te leren.

  

 

Inge Verhagen

‘’van Diabetes heb je nooit vakantie, dus waarom zou je ervoor thuisblijven?’’

Inge Stolk is schrijfster van “Over de grens met diabetes’’: een boek over reizen met Type 1.
In de 21 jaar dat Inge Type 1 Diabetes heeft, is ze over heel wat grenzen gegaan. Over haar eigen grenzen, over de grenzen waarbinnen haar bloedsuikerwaardes zouden moeten zijn én over heel veel landsgrenzen. Vanuit haar eigen ervaring heeft Inge een boek geschreven en voorziet ze je van tips, adviezen en paklijsten voor je eigen reizen.

Jouw exemplaar van ‘Over de grens met diabetes’ koop je op de Walk bij de JDRF stand!Mandy van Straaten

Mandy van Straaten is moeder van de 13-jarige Björn die 7 jaar Type 1 heeft.

''Onze kanjer Björn kreeg de diagnose Type 1 Diabetes net voor zijn zesde  verjaardag. Inmiddels zit hij in twee Havo en is hij langer dan ik.
Niet alleen in zijn schoolloopbaan en lengte is er veel gebeurd maar zeker ook op  Type 1 gebied hebben wij in al die jaren al het één en ander meegemaakt. Persoonlijk vind ik het altijd fijn om ideeën uit te wisselen met andere ouders van kids met Type 1. Soms leer je dingen van elkaar en soms is het ook goed om te zien hoe je het misschien zelf juist niet zou willen aanpakken, gewoon omdat jouw kind anders is of omdat de persoonlijke situatie heel anders is.

Het belangrijkste vind ik dat de gesprekken die we met elkaar hebben gezellig moeten zijn. Mijn privégesprekken met andere ouders zijn heel vaak met een lach, maar soms komen ook gewoon die tranen, omdat het niet altijd makkelijk is en dan is het gewoon heel fijn dat je niets hoeft uit te leggen. 
Ik hoop dat wij elkaar gaan spreken tijdens de Break Out Sessie op de JDRF Walk!''

 

Jarah Gartener Simons

Jarah is 24 en heeft sinds 2016 Type 1 Diabetes.  Dat Type 1 Diabetes je leven in de war kan gooien weten we allemaal, maar hoe ga je daarmee om?

En ook niet onbelangrijk: hoe maak je er iets moois van, zoals Jarah met z’n vlogs doet? Jarah vlogt over het leven en Type 1 diabetes, zijn eigen ervaring maar ook die van andere. Ga met Jarah in gesprek over leven, reizen en sporten met Type 1, of vraag hem het hemd van het lijf over z’n vlogs