Het leed dat diabetes heet

Dit is de actie van Kimm Masselink
van totaal € 1.000 (14%)

12Februari 2016...

Wat een dag. Onze zoon Devon had een schimmelinfectie dus gingen naar de huisarts. Hij een zalfje voorschrijven dachtend dat er verder niks ergs aan de hand zou zijn. Tot we vertelde dat Devon ook echt ontzettend veel dronk. Drinken verstoppen, stiekem drinken, echt denk ik wel zon 4 liter op een dag weg drinken...dat veranderde de zaak. De huisarts twijfelde geen seconde en dee bij Devon een vingerprik, HIGH. Oeps....

Voor we het wisten zat de huisarts met de kinderarts van het Maasstad ziekenhuis aan de telefoon en  moesten we per direct komen voor verder onderzoek. We wisten niet wat ons overkwam! Kwamen met een schimmelinfectie en gaan weg met spoed met mogelijk diabetes???!!

We moesten sterk blijven maar toen we heel even een momentje samen hadden om spullen bij mekaar te pakken voor 'even' een bloedonderzoek begonnen mijn man en ik keihard te huilen. Dit kan toch niet waar zijn?! De weg naar het ziekenhuis toe was echt hels, niemand schoot op naar ons idee en kwamen de ene gek na de andere gek tegen op de weg. Heel de weg in de auto zo erg zitten vechten tegen tranen, wat vaak niet lukte.

Aangekomen in het ziekenhuis begon het traject 'wachten'. Eerst bloed prikken, wat hij echt super goed gedaan heeft en kick heeft gegeven! toen konden we naar een kamertje om te wachten, wachten, wachten.

Ik had ondertussen al familie en wat hechte vrienden op de hoogte gebracht, mijn ouders kwamen zo snel mogelijk en een goeie vriend van ons ook. Wij konden het echt niet alleen aan! huilen als een gek, boos maar toch ergens hopend dat het allemaal niet zo zou zijn.

En dan na denk ik 3 uur wachten kwam de arts met de bloed uitslag.

'Ik zal er niet omheen draaien. Hij heeft Diabetes, het is type 1 en hij komt er niet meer vanaf.'

Ik denk dat ik op dat moment wel heel het ziekenhuis bij mekaar gegilt en gejankt heb! Mijn kleine man, 3 jaar oud, ziek! Nooit een griepje, nooit geen gekke dingen gehad, nooit super hoge koorts of weet ik het wat. En dan dit?? Diabetes..mijn kindje..kan niet! Maar helaas was het wel zo. En ook  moest hij meteen blijven..

Wat bleek, hij had een suikerwaarde van 55!! En dan te bedenken dat hij nooit heeft gezegt dattie zich rot voelde of raar. Hij ging gewoon door, wel wat minder vrolijk dan normaal gesproken maar het was winter en kon niet buiten spelen, jaa dan ga je daaraan denken. Maar nee, hij had gewoon al die tijd een hoge suikerwaarde! Arme schat!

Me man ging naar huis met zijn vriend om kleding en spullen te halen voor Devon en mijzelf. Alles werd gelijk aangepakt, hij kreeg gelijk in zijn kamer een prik met insuline en werd goed in de gaten gehouden. De vingerprikjes vond hij vanaf het begin al niet erg alleen met de insuline pen moestie wel huilen. Zo zielig, maar gelukkig kreeg hij na het weekend een pomp! Hij hield zich zo goed met alles, trotser kon ik niet zijn!

Langzaam aan gingen zn waardes naar beneden en begon zich steeds beter te voelen. En toen zijn pomp kwam was hij zo blij! Zijn pomp, helemaal van hem. Iedereen moest het zien!

Door de week heen gelukkig veel bezoek gehad, veel steun gehad. Betekende een hoop voor me. Me man had ook vrij genomen van zijn werk om elke dag op en neer te rijden. Hebben eindstand 1.5 week in het ziekenhuis gezeten. Wat waren we blij dat we naar huis konden! Rust, bijkomen van alles. Want wat een informatie hadden we in 1 week gekregen joh niet  normaal! Elke dag wel afspraken, dan weer een dietist, dan weer iemand van Medtronic, elke dag oefenen met infusiesetjes vervangen.

Nu, bijna een jaar later, gaat het super goed met onze kleine strijder. Het is een kanjer. Soms zijn momenten dattie zegt dat hij geen suikerziekte wil hebben, dan breekt mijn hart.

Daarom wil ik een actie opzetten om geld in te zamelen om in ieder geval het leven van mensen met Type 1 makkelijker te kennen maken! Het is en blijft een rot ziekte! Dus als het makkelijker kan waarom niet!? Daar gaan we gewoon voor vechten, net zo lang tot er middelen zijn om deze mensen te helpen en hopelijk ooit te kennen zeggen dat Diabetes type 1 niet meer bestaat!

Diabetes, FUCK YOU