Chocolade Workshop

Daniëlle Vergonet

Still to go

Qr
from € 250 (44%)

Bonbonworkshop voor mensen met diabetes.

Ik heb een leuke actie bedacht in de vorm van een chocolade workshop. Het liefst wil ik natuurlijk dat iedereen gezond is, maar soms zit het even tegen. Wat ik heel belangrijk vind is dat iedereen kan genieten van eten en dat mensen met diabetes of allergieën moeten geen uitzondering in zijn. Daarom leek het mij superleuk dat mensen een leuke activiteit kunnen doen in de vorm van een chocolade workshop die ook goed is voor mensen met diabetes! De workshop is aankomende vrijdag (15 mei) en ik probeer binnen 1 week 250 euro op te halen voor JDRF,  zodat we snel een wereld kunnen creeren zonder T1D.

Heb je mensen in de buurt met diabetes dan kan je uiteraard ook meedoen en de bonbons maken voor een ander! Mijn passie is raw vegan chocolade en daarom heb ik een recept ontworpen die je als persoon met diabetes ook kunt eten. Het is een heerlijke bonbon met amandel! De bonbons zijn te maken in een handomdraai en ook nog eens heerlijk van smaak. Wat wil je nog meer.

Algemene informatie

15 mei om 11.00 u is de workshop van 45-60 minuten. Je leert hoe je een pure chocolade bonbon maakt met amandelen. Je leert in de workshop alles over cacao, waar het groeit, hoe het smaakt, hoe je van cacaobonen chocolade maakt en ook het verschil tussen rauwe chocolade zonder geraffineerde suikers en gewone chocolade. In de workshop gebruiken wij xylitol. Dit is suiker van de berkenboom en het menselijk lichaam identificeert xylitol niet als gewone suiker.
De workshop is mogelijk inclusief ingrediënten. Een setje ingrediënten voor 12 bonbons is 10 euro inclusief verzending (non-profit) mail naar info@dhanachocolate.com voor een set! Als je liever zelf de ingrediënten wilt kopen, dat kan ook, je kunt ze vinden onderaan deze tekst. Het doneerbedrag is exclusief de 10 euro voor de ingredienten! 

Hoe gaat het in zijn werk?
Doneer een bedrag. Wacht op je mailtje met instructies! Wordt lid van de workshopgroep waar de workshop wordt gegeven! Indien besteld wacht op je ingrediëntenpakkert. Zet je benodigdheden klaar op vrijdag 15 mei - 11.00 en let's get started!

De workshop wordt gegeven via Facebook LIVE! De workshop is LIVE en daarom kan je al je vragen stellen tijdens de workshop en ze worden meteen beantwoord.
De workshop om 11.00 u op 15 mei gehouden! Het spreekt allemaal vrij voor zich, dus maak je geen zorgen! De workshop is terug te kijken voor de liefhebbers.

Workshop inclusief ingrediënten.
Wil je in alle gemak met de workshop meedoen? Dat kan! Ik bezorg ingrediënten pakketjes door heel NL. 
Geef je op voor dinsdag, dan ben je verzekerd van de ingrediënten tijdig in huis voor de live workshop. Uit eigen ervaring komt het pakket binnen 1 dag aan na verzending, maar je weet het nooit in deze tijd.  Anders kun je de video altijd terugzien. Via deze link bestel je de ingredienten voor 10 euro, en je kan ze nog later bestellen. (non-profit)

Het maximum aantal aan mensen voor een pakket is 25! Dus wees er snel bij!

Benodigdheden
Wil je meedoen dan heb je wel een paar benodigdheden nodig!
- Steelpan
- Vriezer
- kookthermometer (heb je die niet, geen nood! Zonder kan ook, maar iets minder accuraat)
- Siliconen chocoladevorm, ijsblokvormpjes of kleine cupjes.  (iets waar je de chocolade als hij klaar is makkelijk uit kan halen.
- 1 kom van aluminium of glas
- gasstel
- lepel
- spatel

Ingrediënten:
60 gram cacaomassa (of 30 gram cacaopoeder)
40 gram cacaoboter
40 gram amandelen of amandelpasta
20 tot 30 gram xylitol
naar keuze vanille en een beetje zeezout

Wie geeft de workshop?
De workshop wordt gegeven door Danielle Vergonet. Zij is de eigenaresse van Dhana Chocolade in Groningen en geeft al 8 jaar workshops in het maken van chocolade bonbons vrij van geraffineerde suikers, zuivel en gluten! Zij is er helemaal in thuis en weet van basis ingrediënten iets fantastisch te maken. Ze geeft haar workshops met veel enthousiasme, haar uitleg is eenvoudig en to-the-point en  de recepten zijn vrij eenvoudig, zelfs voor kinderen te volgen.  

Hopelijk tot vrijdag!

View all
16-05-2020 | 12:00
13-05-2020 | 13:04
12-05-2020 | 20:18
12-05-2020 | 12:43
10-05-2020 | 22:48